Skip to main content
Nieuws

‘De Prooi’ op toneel

By 29 oktober 2011No Comments

De bestseller van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over de ondergang van ABN AMRO ging meer dan 250.000 keer over de toonbank. Het verhaal werd exclusief bewerkt voor het Nationale Toneel en gaat op 10 maart 2012 in de Koninklijke Schouwburg in premi?re met een sterrencast bestaande uit Mark Rietman, Jaap Spijkers, Jeroen Spitzenberger, Hajo Bruins, Matteo van der Grijn e.a.

Korte inhoud
De voorstelling vertelt het verhaal van de vernietiging van een Nederlands instituut, door arrogantie, narcisme, besluiteloosheid en roekeloze ambitie. In dit hedendaagse ?koningsdrama? speelt Mark Rietman de bestuurder Rijkman Groenink. De voorstelling kent een uitgebreide landelijke tournee.

Bestseller van Jeroen Smit
Het boek deed bij de verschijning veel stof opwaaien binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Velen werden geraakt door het verhaal over de ondergang van de eens zo fiere bank. Het onderwerp is echter nog steeds erg actueel met het grote gevoel van onbehagen dat heerst in de maatschappij over de huidige economische ontwikkelingen. Een must see met een topcast!

Regie en cast
De regisseur van De Prooi is Johan Doesburg. Hij was tien jaar artistiek directeur van het Nationale Toneel en regisseerde talloze succesvolle grote zaal producties zoals Tirza en Faust I&II. Zijn laatste productie Gekluisterd werd door pers en publiek alom bejubeld.

Met Mark Rietman, Betty Schuurman, Jeroen Spitzenberger, Hajo Bruins, Matteo van der Grijn, Jaap Spijkers, Pieter van der Sman, Michiel Sluysmans en Xander van Vledder Bewerking Sophie Kassies Muziek Harry de Wit Regie Johan Doesburg Decor Bernard Hammer Kostuums Sabine Snijders

bron: Nationale Toneel