Skip to main content
Media

Interview Media Facts:Internet Kills The Middle-Men

By 27 oktober 2014No Comments

MF02_2014bron: Mediafacts

Het gaat er niet om dat uit- gevers nieuwe maakmodellen ontwikkelen; internet kills the middle-men en dat zijn nu juist vaak uitgevers. Het gaat erom dat journalisten zich over hun vak ontfermen en gaan naden- ken over nieuwe maakmodellen. De toekomst is aan de gespecialiseerde journalist die zich ondernemend opstelt.

Was getekend: Jeroen Smit, hoogleraar journalistieke vaardigheden aan de Rijks- universiteit Groningen en auteur van non-fictie bestsellers als ?Het Drama Ahold??en ?De Prooi?. In het verleden werkte Smit als journalist voor onder andere het AD en het Financieele Dagblad, en als hoofdredacteur voor FEM de Week.

Jeroen Smit hield in mei 2013 zijn oratie ?Op eigen benen?, waarin hij waarschuwde dat uitgeverijen en hun journalisten veel radicaler moesten investeren in online innovatie. De tijd begint te dringen. Alle reden om ruim een jaar later met deze bevlogen man te praten over een dagbladsector in beroering.

[ilink url=”https://jeroensmit.net/wp-content/uploads/2014/10/MF2014-02.pdf” style=”download”]Klik hier om het volledige artikel te downloaden (PDF)[/ilink]