Skip to main content
Leiders GezochtTV

Leiders Gezocht

By 1 oktober 2010No Comments

Vanaf zondag 7 november start om 21.00 uur op Nederland twee de televisie-documentaire: ?Leiders Gezocht?. Jeroen Smit is ervan overtuigd dat de huidige crisis vooral ook een leiderschapscrisis is. Ons stuk van de wereld wordt geregeerd door witte westerse mannen van 35-70 jaar die rechten, economie of bedrijfskunde hebben gestudeerd. Er is niets mis met deze mannen, maar hun waarheden schieten tekort in de 21-ste eeuw.

Zij gaan ervan uit dat leidinggeven een kwestie van slimheid is: wie de beste rekensommen maakt wint! Dat is niet meer zo. Daar moet iets bij. Leiders van nu kunnen echt luisteren (en dat is iets heel anders dan tien minuten je mond houden), zijn emphatisch, ze begrijpen dat het bij leidinggeven niet gaat over gelijk hebben, maar over gelijk krijgen.

Het totale gebrek aan diversiteit in veel besturen heeft al genoeg schade aangericht. Het wordt tijd voor meer smaken, kleuren en geuren in de bestuurskamers. Talloze onderzoeken onderstrepen dat een divers bestuur tot een betere besluitvorming leidt en dus tot betere resultaten. Maar hoe komen we daar, wat is daarvoor nodig?

Jeroen Smit met 40 goeroe?s, professoren, leiders, toezichthouders over de vraag: wat voor soort leiderschap is in de 21-ste eeuw nodig! De NTR maakte van deze zoektocht, deze queeste een zevendelige serie.