Skip to main content

De leiders van nu kunnen worden geholpen door het “morele kompas van onze kinderen”. Dat vindt de Nederlandse prinses Laurentien, die samen met onderzoeksjournalist Jeroen Smit er het boek “Nog lang en gelukkig” over schreef. Vanavond kwam ze langs in de studio van Radio 1.

In “Nog lang en gelukkig” wordt gezocht naar dilemma’s en vragen waar heel wat leiders mee zitten. Die worden ook voorgeschoteld aan kinderen. Het boek bestaat uit drie delen, waarvan ??n deel zelfs is opgevat als voorleesboek. Niet het klassieke principe waarbij ouders hun kinderen voorlezen, maar wel omgekeerd.

“De leiders van nu kunnen worden geholpen door het morele kompas van onze kinderen”, zegt de prinses in “De wereld vandaag” op Radio 1. “Hun hoofd en hart is nog in evenwicht, leiders hebben dat nodig. Vraag aan je hart wat je moet doen en aan je hoofd hoe je het moet doen.”

Het duo slaagde erin om verschillende leiders open te laten praten. “Als je open vragen stelt, krijg je rijke antwoorden”, zegt ze daarover. “Op die manier is niemand gedwongen om iets anders te zeggen dan wat hij voelt.”

Brussel

De prinses woonde zelf jarenlang in Brussel met haar gezin. Ondertussen is ze verhuisd naar Den Haag, maar de liefde voor onze hoofdstad is wel gebleven.

“Het voelt altijd een beetje als thuis hier”, zegt ze. “Brussel is een stad met veel verschillende culturen en mensen. Ik hoop dat dat ook blijft. Ik ken deze stad niet anders dan veerkrachtig.”

bron: De Redactie