Skip to main content
Leiders GezochtTVUitzending Gemist

Aflevering 1: De vrouwelijke leider

By 8 november 2010One Comment

Als het woordje ‘leiders’ valt, denkt men automatisch aan mannen. En dat is een groot probleem. Het totale gebrek aan diversiteit in de belangrijkste besturen zorgt voor matig leiderschap. Als er meer vrouwen in de besturen van banken hadden gezeten, was de kredietcrisis minder heftig geweest! Vrouwen zijn geen betere leiders dan mannen, mannen zijn geen betere leiders dan vrouwen, maar door ze samen te brengen krijg je beter leiderschap. Het gaat om diversiteit in de besluitvorming, een rijkdom aan perspectieven en discussie die voor kwaliteit zorgt. De vraag is alleen: hoe dat te bereiken? Komen vrouwen nu vanzelf bovendrijven? Een mannelijke bedrijfstop benoemt automatisch z’n spiegelbeeld. In dit tempo duurt het tot 2090 voordat 30 procent van de bestuurders in het Nederlandse bedrijfsleven vrouw is. Moet er actief worden ingegrepen, zoals in Noorwegen?

One Comment

  • Karel schreef:

    Mooie serie alleen jammer dat de ondertiteling afwezig is tijdens de gesprekken wanneer Nederlands niet de voertaal is. Dit zou verplichte kost moeten zijn voor opleidingen tijdens college’s en bedrijven die willen weten hoe anderen dit aanpakken.

    Ik merk dat er veel interesse naar deze serie op DVD, maar ?192,50 voor de gehele serie zonder ondertiteling via beeldengeluid.nl is toch weer teveel van het goede. Wellicht dat de NTR deze reeks opnieuw kan uitzenden, te mooi om te laten liggen. Zeker nu, in crisistijd, zien we dat bedrijven zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Daarbij is deze serie een sterke aanrader. Kortom: laat deze reeks nog een keer zien aan de mens.